رئیس مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری گفت: اراده و انگیزه ملی برای توسعه، آبادانی، تکمیل زیرساختها و پسکرانههای سواحل مکران بویژه چابهار وکنارک وجود دارد و باید دنبال مدل هایی باشیم که مشکلات بروکراسی را حل کند
به گزارش سنت نیوز؛ سیدعلی اکرمی فر روز پنجشنبه در بازدید از طرحهای مختلف اقتصادی، اشتغالزایی، بنادر صیادی و تجاری چابهار اظهار داشت: بندر چابهار به لحاظ توسعه اقتصادی برای کشور مزیتهای زیادی دارد و به طور قطع یکی از هاب های ایران خواهد شد.
وی ارزیابی از استعدادها، ظرفیتهای شیلاتی سیستان و بلوچستان، سواحل مکران و کمک به ایجاد تحول در صنعت آبزی پروری، شیلاتی و برطرف کردن این مشکلات در سطح ملی را یکی از اهداف مهم سفر خود به سیستان و بلوچستان عنوان کرد.
رئیس مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری گفت: از اسکله زرآباد و موج شکن جدید تنگ، اسکله پسابندر، لایروب اسکله بریس، سایت پرورش میگوی گواتر، اسکله و سایت پرورش میگوی رودیک بازدید و از نزدیک با مشکلات این مناطق آشناشدیم.
وی افزود: در این بازدیدها نکات خوبی را مشاهده کردیم که برای توسعه اشتغال و افزایش تولید باید موانع برداشته شود و مقرر شد نشستی به منظور بررسی وضعیت و جمع بندی در استانداری سیستان و بلوچستان با حضور مسئولان ملی و استانی مربوطه برگزار شود.
اکرمی فر افزود: ظرفیتها، قابلیتها و نقش کلیدی بندر چابهار در توسعه اقتصاد دریا محور پررنگ است و این بندر از نظر دولت یک مساله ملیست و اهمیت زیادی برای کشور دارد.
وی ادامه داد: این بندر مزیتهای مهم و زیادی از نظر تخلیه و بارگیری کالا برای کشور دارد که موضوع بسیار مهمی از نظر راهبردی است.
رئیس مرکز همکاری ها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری گفت: اقدامات خوبی در بندرچابهار انجام شده به گونهای که اثبات میکند با همه سختیها و کمبود منابع، مهمترین سرمایه اراده است که این ویژگی در مدیران بندر چابهار مشاهده میشود.
برای رفع چالشهای سیستان و بلوچستان گامهای مهم در مرکز کشور برداشته شود
مدیرکل دفتر جذب سرمایهگذاری استانداری سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: با توجه به فرصتهای بندر چابهار و جایگاه مرکز همکاریها، تحول و پیشرفت دفتر ریاست جمهوری انتظار میرود در قالب همکاریهایی که در کارگروهها، نشست های مشترک و تفاهم نامهها تعریف میشود برای رفع چالشها و سرعت بخشیدن به توسعه استان گامهایی برداشته شود.
ماندانا زنگه با بیان اینکه ظرفیتهای ویژه ای در بندر چابهار ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: اقدامهای انجام شده در بی اثر کردن تحریمها، پیگیری برنامههای راهبردی و دانش بنیان، اقتصاد دریایی، داشتن جایگاه در تجارت بین الملل، ترانزیت و کمک به تأمین اعتبار برای زیرساختهای استان از مسائل مهمی است که به واسطه آن چابهار میتواند به توسعه کشور کمک کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز در این بازدید گفت: ۹۰ درصد تجارت دریایی از تنگه هرمز عبور میکند و ۹۰ درصد صادرات نفتی نیز به این حوزه مربوط است در حالیکه سهم بندر چابهار در تبادلات کالایی در دریا تنها یک درصد است.
بهروز آقایی افزود: با توجه به جایگاه بندر چابهار در کشور، منطقه و امکان پذیرش کالا و کشتی بدون هیچ محدودیتی انتظار میرود ۲۰ درصد کالاهای اساسی سهم استانهای شرقی کشور از طریق این بندر وارد شود.
وی ادامه داد: همچنین به برای رقابت پذیری با سایر بنادر برای کالاهای وارداتی به بندر چابهار تخفیف ۳۰ درصدی در سود بازرگانی اختصاص یابد و قوانین منطقه آزاد تجاری، صنعتی چابهار به بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری تسری یابد یا منطقه ویژه اقتصادی در این بنادر و اراضی ایجاد شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این سه آیتم جزو اصول توسعه محور شرق است که باید تلاش کنیم در راستای توسعه استان و کشور محقق شود.
وی با بیان اینکه بندر چابهار در تخلیه و بارگیری کالا هیچ محدودیتی ندارد، گفت: در گذشته جاده ابریشم به عنوان یک اتفاق بزرگ برای کشورمان مطرح بوده درحالیکه امروز این بندر میتواند جایگزین این مسیر با کمترین هزینه باشد.
آقایی ادامه داد: هرکدام از دستگاهها و تجهیزات موجود بندر شهید بهشتی از مدرن ترین نوع موجود هستند به گونهای که هشت دستگاه مکنده غلات هرکدام به تنهایی توان تخلیه ۶۰۰ تن بر ساعت غلات را دارند که میتواند پاسخگوی تخلیه کالاهای اساسی کشور در کوتاهترین زمان ممکن باشد.
وی بیان کرد: امروز بندر چابهار قابلیت رقابت با بنادر دنیا را دارد و ما هم دید رقابتی با بنادر دنیا داریم چراکه در کل منطقه هیچ محدودیتی در پذیرش کشتیهای سایز بزرگ و انواع کالا نداریم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان درخصوص حمایت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بندر چابهار خاطرنشان کرد: تخفیفات ما به حدی است که درآمدهای ما ناچیز شده چراکه ما به دنبال ایجاد اشتغال و رونق در سایر مشاغل منطقه نیز هستیم.
وی افزود: بندر چابهار میتواند نرخ تولید اشتغال منطقه را افزایش دهد و این مهم جز با حمایت دولت اتفاق نمیافتد.
آقایی اظهار داشت: تمامی زنجیره خدماتی که در صنعت گردشگری منطقه شکل میگیرد با راه اندازی این ترمینال مسافری دریایی تقویت شده و نقش بسزایی در اقتصاد منطقه دارد.
وی تصریح کرد: در راستای مسئولیتهای اجتماعی و برای رفاه حال مردم منطقه این ترمینال با بهترین امکانات و در کوتاهترین زمان ممکن راه اندازی شد که پایداری خطوط دریایی و تقویت صنعت گردشگری در گرو همدلی و همکاری سایر دستگاههای استان است.
مدیرکل بنادر و کشتیرانی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده کشتیهایی که از این ترمینال مسافر جابجا میکنند از نوع چارتر هستند.
وی با اشاره به اینکه در قراردادهای منعقد شده با بخش خصوصی یارانه قرار داده ایم گفت: تمامی زنجیره خدماتی که در صنعت گردشگری منطقه شکل میگیرد با راه اندازی این ترمینال مسافری دریایی تقویت شده و نقش به سزایی در اقتصاد منطقه دارد.
آقایی بیان کرد: ۶۰۰ نفر ظرفیت جابجایی همزمان مسافر از دیگر قابلیتهای این ترمینال بین المللی است.
وی با اشاره به مسافرانی که به قصد زیارت و توریست درمانی به کشورمان سفر میکنند، گفت: علاوه بر کوتاهی مسافت و جابجایی بار مسافران بیشتر از پرواز که از قابلیتهای سفر دریایی است مذاکراتی درخصوص اعطای گذرنامه و ویزای الکترونیکی با وزارت امور خارجه انجام شده است.